Archief

Nieuwsbrief maart> lees hem hier.

2011 oliver marrenon 005203-petula-mondial-rose-medaille-or-i1

____________________________________________________

1510Wat je als wijnliefhebber moet weten:

Als je dit wijnboek van voor naar achter heb gelezen dan zou je echt alles moeten weten over wijn en alles er om heen. Maar liefst 340 essentiële tips, trucs en andere wijnwetenswaardigheden worden door Wes Marshall besproken in het boek ‘Wat je als wijnliefhebber moet weten’.

Wat je als wijnliefhebber moet weten is ingedeeld in ‘wijn kopen’, ‘ het etiket’, ‘druiven’, ‘wijngebieden’, ‘van druif naar glas’, ‘wijn en spijs’, ‘wijn proeven’, ‘wijn serveren’, ‘wijn opslaan en laten rijpen’, ‘wijnbouw in Nederland en België (door Judith Smals) en ‘reizen en leren over wijn’. Per hoofdstuk krijg je verschillende vragen over het onderwerp waarop uitgebreid antwoord wordt gegeven.

Zo krijg je bij vraag 278 ‘Hoe organiseer je een proeverij?’ een voorbeeld van een proefnotitieformulier en wordt er verteld welk systeem je kan gebruiken voor de proeverij. Vraag 143 laat zien dat in Duitsland naast Riesling nog meer qua wijnen te vinden zijn en krijg je bij vraag 43 antwoord hoe er kurk in je wijn kan komen.

Wes Marshall is wijncolumnist voor diverse Amerikaanse tijdschriften en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Hij kan als geen andere de complexe wijnwereld verduidelijken aan degene die meer willen weten over wijn en alles er om heen. ‘Wat je als wijnliefhebber moet weten’ is dan ook een must voor alle wijnliefhebbers. In deze serie is eerder al ‘wat je als kok moet weten’ van James Peterson verschenen.

_____________________________________________________

Rechtstreeks uit Parijs:

1018m 1024mTheedoeken met afbeeldingen van wijnetiketten voor € 15 (incl. verzendkosten). Bel of mail voor het hele assortiment.

Gemaakt van 100% katoen van hoge kwaliteit.

___________________________________________________________

Rood of wit? Hoe blind tasting kan helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen

Lees het artikel op Ondernemenjuist.nl: Rood of wit

CellarMaster1-300x225__________________________________________________________________

LONGIWINE-FLES

REVOLUTIONAIR!

Geopende flessen wijn kunnen voortaan wekenlang bewaard worden met een spuitbus op basis van natuurlijk gas

Amsterdam/Rotterdam, mei 2010 – Iedereen kent het: je hebt een fles wijn opengemaakt, niet leeggedronken en na een paar dagen kun je hem al door de gootsteen spoelen. Zonde van de wijn en de euro’s. Met Longiwine is dit probleem voorgoed opgelost!

Longiwine is een revolutionaire spuitbus op basis van 100% natuurlijk gas, waarmee geopende flessen wijn wekenlang kunnen bewaard worden. Een kleine ’shot’ van het gas in de wijnfles legt een luchtige deken over de wijn en beschermt deze tegen oxidatie zonder verlies van smaak of aroma. Door de fles daarna af te sluiten en koel te bewaren kan je weken later nog altijd van dezelfde wijn genieten. Je kan dus meerdere flessen tegelijk open hebben en op elk moment de wijn drinken die je wilt: je eigen wijnbar thuis!

In Nederland is Longiwine exclusief verkrijgbaar bij Cellar Master: info@cellarmaster.nl of 06 23845188

Prijs per stuk € 19 (120 keer te gebruiken)

Lees de brochure voor meer informatie: LONGIWINE-FOLDER

* excl verzendkosten; kosteloos bij bestelling vanaf drie exemplaren

___________________________________________________________

PROWEIN 2010

Banner_130x85_DE

Prowein 2010 010 Prowein 2010  040

Met Ton van wijnhuis Krier

Met Ton van wijnhuis Krier

3.300 exposanten, 35.000 bezoekers en meer dan 50 wijnlanden, dat waren de ingrediënten voor Prowein, de grootste internationale wijnbeurs. Deze vond plaats van 21 tm 23 maart in de Messe in Düsseldorf.

Dit jaar voor de tweede keer hebben wij deze vakbeurs bezocht… lees meer over Prowein 2010

Leave a Reply